Spar tid og penger ved å sammenligne tusenvis av produkter og tjenester
Feire Super Mario Bros™ 25 bursdag med Wii og Nint

Shopping

Tanum Bokhandel

Tanum Bokhandel
Hjemmeside Tanum

Tanum ble etablert i 1832, og i dag har Tanum over 3,7 millioner titler tilgjengelig til svært konkurransedyktige priser

Tanum Bokhandel


Tanumer.no en av Norges største nettbokhandler med nærmere 4 millioner bestillingsklare titler.

- Maks rabatt på all norsk litteratur.
- Alltid gode rabatter på utenlandsk litteratur.
- Stort utvalg norsk, nordisk og engelskspråklig litteratur i alle sjangre.
- Bestillinger over 395 kr sendes fraktfritt.

- Medlemmer i Tanum bokklubber tilbys 10% ekstra rabatt på bøker som ikke er fastprisede, og dermed ikke tillatt å rabattere. Aktuelt medlemsnummer må da oppgis i kassen.

Selve bokhandelen ble grunnlagt i 1832 av Papen (Johan) Dahl i J. W. Cappelens navn, og var Oslo`s første bokhandel. I 1879 overtok Hieronimus og Halvard Aschehoug, som i 1880 flyttet butikken til Karl Johansgate 43. Her har Tanum hatt butikk siden, bare avbrutt av en større ombygging i perioden 1982-84 da butikken flyttet ut i en Moelven brakke mellom Nationaltheatret og Universitetet. Butikken på Karl Johan har i alle år vært Tanums hovedforretning. I tillegg kom det etter hvert til andre enheter. I dag består firmaets butikker av Tanum Karl Johan med Bookbinders Paleet, Tanum Litteraturhuset, Tanum Bogstadveien, Tanum CC Vest, Tanum Oslo City, Tanum Bryn, Tanum Oslo Lufthavn avgang, Tanum Oslo Lufthavn Ankomst, Tanum Byporten med Bookbinders Byporten, Tanum Torp og Tanum Grønland Basar. I april 2001 åpnet vi vår nettbokhandel www.tanum.no.

Firmaet har vært i familien Tanums eie siden 1928 da Johan Grundt Tanum overtok bokhandelen. Fra 1931 startet han også et forlag. Det ble solgt i 80-årene og ble da hetende Tano forlag. I dag inngår det i Aschehoug. I 1964 ble Cammermeyers boghandel, der Johan Grundt Tanums far Sigurd Pedersen hadde vært medeier, fusjonert inn i Tanum bokhandel. Ingar Tanum gikk inn i firmaet i 1956. Han tok initiativ til etableringen av Sentral Bokhandel A/S, senere omdøpt til Libris, og til bokbransjestudiet i Bø, som var hans ide. Anne Carine Tanum tok over som 4. generasjon bokhandler i 1991.

I 1994 gikk Tanum ut av Libris. Anne Carine Tanum var en av initiativtakerne til bokhandlerkjeden Nexus Bokforum AS, en sammenslutning Tanum var tilsluttet frem til 1999. Anne Carine Tanum var formann i Den norske Bokhandlerforening fra våren 1994 til våren 1996.

I 2006 ble Tanum solgt til forlaget N.W. Damm & Søn as som igjen er et selskap i danskeide Egmont. Anne-Regine Bakstad gikk fra januar 2007 inn i stillingen som administrerende direktør.

I 2007 fusjonerte Damm og det Bonniereide Cappelen, og Cappelen Damm as er nå den nest største forlagskonstellasjonen i Norge. Tanum as ligger nå som et heleid datterselskap under Cappelen Damm as.

Etter fusjonen mellom Cappelen og Damm ble nettbokhandelen tanum.no organisert sammen med Tanum Bokklubber og med Øisten Wahl som direktør. Tanum Bokklubber og tanum.no er en divisjon i forlagskonsernet Cappelen Damm.

Besøk Tanum Hjemmeside


Spar penger - kjøp nå